Journalist en redacteur

Wat ik doe en voor wie

Schrijven

Schrijven op maat is een vak apart. Ik ben gewend om off- en online (SEO) te schrijven voor uiteenlopende doelgroepen en om rekening te houden met verschillende communicatiedoelstellingen: informeren, vergroten van de naamsbekendheid, aantrekken van kopers of donateurs. Mijn journalistieke en commerciële maatwerk vindt u in boeken, magazines, brochures en op websites. Voor voorbeelden: publicaties travel, food en people . 

(Eind)redactie

Soms kan één woord het verschil maken tussen een aardige en een rake zin. Ik houd ervan om dat ene woord te vinden en een tekst onder handen te nemen. Klopt de structuur? Staat er wat er moet staan? Leest de tekst lekker weg? Ik geef u de antwoorden en maak van elke tekst een helder en foutloos stuk.

Redactioneel management

U kunt me ook inhuren om een redactioneel proces te begeleiden. In overleg met u maak ik een inhoudsplan. Ik stuur schrijvers, fotografen en vormgevers aan. Ook verzorg ik de eindredactie, schrijf ik zelf stukken en bewaak ik de planning. Wat ik moet doen voor een optimaal eindresultaat weet ik door mijn werk voor bijvoorbeeld  KLM Cargo, CliniClowns en headhunter PureLegal.

Klantenportfolio

Ik werk/heb gewerkt voor onder andere: Ahold (Gall & Gall) – consumentenmagazine Proef& | Bruna | CliniClowns – donateursmagazine | Female Cancer Foundation |Headhunter PureLegal – carrièremagazine voor juristen Legal Stuff | House of Media Experience – culinair reismagazine The Taste of Life | iMediate Contentmarketing | IJsfontein| KLM Cargo – medewerkersbladen Cargo Carrier en Take Care | KWF | Maven Publishing | MPG | Metro Custom Publishing | Miele | NS – reizigersmagazine  Spoor | Quote | Quote Finance  Quote Gidsen – B2B-Gidsen (Quote Advocatengids, Quote Vastgoedgids, Quote Venture Capital Gids, Quote DGA Gids) en consumentengidsen (Quote Handboek voor High Potentials, Quote Citygids, Quote Eetgids) | Quotenet | Quote Pro | Reismagazine En Route | SNS| Superunie – consumentenmagazine Boodschappen | Tijdschrift Maison en France | Uitgeverij SDU – Advocatie Magazine | vdbj_ brandjournalism | Vluchtelingenorganisatie Beyond Borders | WestlandUtrechtBank – klantenmagazine Maatwerk

 

© 2013 Patricia Jacob info@patriciajacob.nl 06.2049.3521